viernes, 28 de noviembre de 2008

ELS COMERÇOS CATALANS NO PODRAN DONAR BOSSES DE PLÀSTIC A PARTIR DE 2009


Catalunya obligarà des de gener a pagar per les borses de plàstic. Les botigues haurien de cobrar les quals s'usin. Si el client prescindeix d'elles, descomptaran el seu cost de la factura.
Les cadenes de supermercats i comerços situats a Catalunya no podran distribuir a partir del pròxim any borses de plàstic de forma gratuïta, ja que haurien de cobrar per elles o bé descomptar el seu cost en la factura de la compra, en cas que el client renunciï a utilitzar-les. Segons ha explicat el diputat de ICV-EUiA Daniel Pi, en roda de premsa, per a això el Parlament preveges aprovar en l'últim ple de l'any una esmena a la llei d'acompanyament dels pressupostos proposada per ICV i que conta amb el suport de PSC i ERC.
L'objectiu és reduir el seu ús fins a un 30% en el 2009 i fins a un 50% en el 2012 Segons Pi, aquesta esmena té com objectiu "visualitzar el cost" de les borses de plàstic amb rosteixes distribuïdes en els comerços i contribuir a l'objectiu de reduir-les fins a un 30% en el 2009 i fins al 50% en el 2012. Actualment, algunes cadenes de supermercats ja descompten o fan pagar el preu de les borses de plàstic, després d'acordar-lo voluntàriament amb la Agència de Residus de Catalunya. Alguns supermercats ja descompten o fan pagar el preu de les borses de plásticoPi ha relatat que cada comerç establirà els seus propis mecanismes per a adaptar-se a la mesura, que es preveu que entri en vigor a principis del 2009. També ha afegit que amb aquesta mesura "no es tanca el procés" per a reduir les bosses de plàstic i que, en funció dels resultats obtinguts, s'estudiaran altres eines que permetin una "regulació específica".

No hay comentarios: